Jack Link's Eventing International Team

Licha Bax

Ik ben Licha Bax, 26 jaar oud uit Haarlem.

Na mijn opleiding MBO Paardenhouderij, studeer ik nu aan de HVA voor docent maatschappijleer en werk daarnaast als paardrij-instructeur en stalmedewerker. In mijn spaarzame vrije tijd speel ik rugby.

Op mijn 6e zat ik voor het eerst op een pony en vanaf toen was ik verkocht aan de paardensport. Door mijn toenmalige instructeur op mijn 12e kennisgemaakt met de eventingsport. En ik wist toen wat ik wilde: crossen! Maar ja, hoe ga je dat doen als je in een springwedstrijd met je pony nog niet eens over de eerste hindernis komt?
Rom Vermunt van V&M stables in Ursem heeft mij toen onder zijn hoede genomen en ervoor gezorgd dat ik mijn dromen waar kon gaan maken. Iets waar ik hem altijd dankbaar voor zal blijven. Van hem heb ik ook mijn huidige topper Robinson (In de wedstrijd Bonbiny)

De laatste 3 jaar zijn we geplaagd geweest door blessures van mij en Robinson en ander stalleed (Zoals Rhino op stal) en hebben we weinig wedstrijden gereden. Maar nu zijn we helemaal op de weg terug.
Ik ben blij om samen met het Jack Link’s Eventingteam de sprong te maken naar het rijden van internationale wedstrijden. Spannend maar heel veel zin in!