Het Jack Link's Eventing Team

Het Jack Link’s Eventing Team is opgericht om talentvolle combinaties te ondersteunen in de overgang naar de internationale sport. Door selectiedagen te organiseren wordt een team samengesteld dat de potentie heeft om binnen enkele jaren mee te spelen op internationaal niveau.
Elke combinatie krijgt een ontwikkelingsplan dat zowel uit individuele begeleiding als uit teamactiviteiten bestaat. Hierbij kun je denken aan trainingen, clinics of wedstrijden. De ruiters leggen de weg naar de internationale sport dus als team af.

Selectie

Tijdens bepaalde evenementen selecteren we de deelnemers voor het Future Team en het Prospect Team. Om in aanmerking te komen voor het Future Team moet een combinatie minimaal een stand van L+1 in de eventingsport hebben. Voor het Prospect Team is dit een stand van M+1. Dit geldt zowel voor combinaties met paarden als met pony’s.

Ben je geselecteerd? Dan krijg je een uitnodiging om terug te komen naar het Training Center voor een crosstraining en een dressuurproef. Ook gaan we met je in gesprek om je motivatie, doelstellingen en wedstrijdresultaten te bespreken.

Selectie proces:

1) selectie-evenement
2) crosstraining
3) dressuurproef
4) interview

Begeleiding teamleden

Teamleden van Jack Link’s Eventing krijgen een teamuitrusting. Daarnaast krijgen zij begeleiding in de training en op wedstrijden. De trainingen bestaan zowel uit groepstrainingen als individuele lessen van trainers. De meeste trainingen worden gehouden op ons eigen Training Center in Ouderkerk aan de Amstel. Naast de trainingen die door de Jack Link’s Eventing trainers gegeven worden, vinden daar ook clinics en andere activiteiten plaats.

Als teamlid krijg je alle kosten van de terreinhuur vergoed. Daarnaast neemt Jack Link’s Eventing 50% van de trainingskosten van het persoonlijk opgestelde programma op zich. Teamleden kunnen zelf kiezen aan welke trainingen, wedstrijden of activiteiten zij deelnemen.

Drie Teams

Het Jack Link's Eventing Team bestaat uit drie kaders waarbinnen de teamleden kunnen doorstromen.

Future Team

Het Jack Link’s Eventing Future Team, dit is voor talentvolle combinaties op ongeveer L niveau welke binnen een à twee seizoenen kunnen doorstromen naar het Prospect Team.

Prospect Team

Het Jack Link’s Eventing Prospect Team bestaat combinaties van ongeveer M/Z niveau die binnen een à twee seizoenen internationaal te kunnen starten.

International team

Het Jack Link’s Eventing International Team bestaat uit combinaties die op CIC1* niveau of hoger actief zijn.

JL Eventing Team Logo_Full Colour

International Team members

Prospect Team members

  • Maxime Karman
    Maxime Karman
  • Sabine van Gelderen
    Sabine van Gelderen
  • Sarah van Leeuwen
    Sarah van Leeuwen

Future Team members