8 maart 2020 mochten we tijdens de Oefencross Ede, onze dressuurproeven rijden op de faciliteiten van Lindenburg Sporthorses. We willen hen graag even in het zonnetje zetten om te bedanken.

Lindenburg Sporthorses is een dressuurpaardenfokkerij gericht op het fokken van gezonde, goed trainbare, geweldig bewegende en over veel uitstraling beschikkende dressuurpaarden. Om dit te bereiken selecteren we streng bij de merries op elite en sport.

Lindenburg

Lindenburg is de naam van ons landgoed van 7 ha. waar we sinds 2009 wonen. De naam Lindenburg komt voort uit de lindebomen die ons landgoed omringen.

De fokkerij

Lindenburg SporthorsesLindenburg Sporthorses is een dressuurpaardenfokkerij gericht op het fokken van gezonde, goed trainbare, geweldig bewegende en over veel uitstraling beschikkende dressuurpaarden.

Topmerries (Rilena, Florena, Helena, KissyLena, Loïs Lena)

Aan het begin van onze merriestam staat Rilena. Deze dochter van Flemmingh uit een Nimmerdor moeder is beroemd vanwege haar overwinning op het EK als vierjarige merrie. Zij heeft ons vele zonen en dochter gebracht die het ook weer zeer goed doen op de stamboekkeuringen en in de sport. De kwaliteiten van Rilena komen terug in haar kinderen en zijn zeer herkenbaar: bergop bewegen, altijd blijven werken en een zeer sterk bewegend achterbeen. Allemaal kwaliteiten die een dressuurpaard in staat stellen het werk op het hoogste niveau goed te kunnen doen.
Van haar nakomelingen zijn er al 2 NMK merries, een aangewezen hengst en een kleinzoon die Nationaal kampioen in Noorwegen is geworden in de rubrieken 4 en 5 jarige dressuurpaarden.
Jaarlijks fokken we 4 a 5 veulens uit de dochters van Rilena.

Meer weten? Ga naar lindenburg-sporthorses.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *